Marraskuu 2018

Marraskuu 2018

Toistuvia tapahtumia

Immuunipuutosviikko

Kansainvälinen Immuunipuutosviikko on vuosittain 22. - 29.4.
Lisää aiheesta on osoitteessa http://www.worldpiweek.org/.

Harvinaisten sairauksien päivä

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään vuosittain helmikuun viimeinen päivä.

Uutisia

IPOPI tapaaminen Lissabonissa lokakuussa

tänään
Lissabonissa, Portugalissa järjestettiin lokakuun lopussa kansainvälinen ESID tapahtuma, jossa meidän kansainvälisellä kattojärjestöllä IPOPIlla oli myös oma ohjelmansa. Tilaisuudesta on tulossa juttu Suomen Potilas -lehteen ensi vuoden puolella. Toimme tuliaisina turistiripulin lisäksi yhteenvedon kaikista konferenssin luentoaiheista. Yhteenveto löytyy jäsensivuilta tieteelliset artikkelit kohdasta pdf-muodossa ja se on luonnollisesti englanninkielinen.

Oulun Potilasseminaari

22.10.2018
Yhdistys järjesti Oulussa perjantaina 12.10. potilasseminaarin, jossa olivat luennoimassa dosentti, yliapulaislääkäri Timo Hautala ja immuunipuutospotilas Maarit Syväluoma.

Immuunipuutospotilaiden yhdistyksen potilastapaaminen

8.5.2018
Yhdistyksen kevään potilastapaaminen ja vuosikokous järjestettiin Helsingissä lauantaina 28. huhtikuuta. Mukana oli noin kaksikymmentä osallistujaa. Luentojen lisäksi osallistujat saivat nauttia aamiaisesta, lounaasta ja iltapäivän kahvihetkestä. HYKSin erikoislääkäri Timi Martelius kertoi aikuisten CVI-taudin yleisyydestä HUSin alueella ja psyko- ja kriisiterapeutti Jarmo Supponen luennoi immuunipuutospotilaan terapiasta.

Yhdistyksen potilastapaaminen lauantaina 28.4.

6.3.2018
Vuosikokous ja potilastapaaminen järjestetään 28.04.2018 Helsingissä hotelli Arthurissa, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Vuosikokous alkaa Mäen Salissa klo 9.30 ja potilastapaaminen klo 12.00 lounaalla. Vasemmalla vuosikokous ja kevään tapahtuma kohdassa ilmoittautuminen.

Vuosikokous

5.3.2018
Tervetuloa Immuunipuutospotilaiden yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen lauantaina 28.4.2018 Helsingissä hotelli Arthurissa, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki. Vuosikokous alkaa Mäen Salissa klo 9.30.

Hallituksen kokous

8.2.2018
Hallitus kokoontui torstaina 08.02.2018. Kokouksessa keskusteltiin yhdistyksen vuoden tapahtumista: kevään potilastapaamisesta, perheleiristä ja syksyn potilastapaamisesta. Hallitus kävi läpi myös yhdistyksen toimintasuunnitelmaa, vuoden 2017 toimintakertomusta ja vuosibudjettia. Kokouksessa päätettiin myös jatkaa toiminnanjohtajan palkkaamista vuodeksi eteenpäin.

Tutkimus primaarin immuunipuutoksen yleisyydestä Suomessa

21.1.2018
Tässä tietoa suomalaisten lääkärien ja tutkijoiden tekemästä selvityksestä primaarin immuunipuutoksen yleisyydestä Suomessa. Tutkimus on englannikielinen ja se löytyy jäsensivujen lisätietoa/tieteelliset artikkelit -osiosta. Tutkimuksen loppupäätelmä on, että Suomessa on huomattavasti enemmän primaaria immuunipuutosta kuin esimerkiksi muualla Euroopassa. Suomessa sen yleisyys on 7,7/100 000 ihmistä kohden, kun vaikkapa Tanskassa se on 3,8 ja Isossa-Britanniassa 1,3. Tästä syystä Suomi tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä kohde immuunipuutosten geneettisten syiden tutkimuksessa.

Kesäpiknikki torstaina 17.08.2017

2.8.2017
Yhdistys järjestää kesäpiknikin torstaina 17.08.2017 klo 16.00 alkaen Kaivopuistossa. Tapaamme Cafe Ursulan (Ehrenströmintie 3, 00140 Helsinki) edessä, josta siirrymme joko puistoon tai kahvilaan säätilasta riippuen. Voisitko ilmoittautua puheenjohtaja@imppu.fi, jotta tietäisimme suunnilleen ketä on tulossa mukaan. Kesäisin (aurinko paistaa ja vettä sataa) terveisin Jari.

Immuunipuutospotilaiden yhdistyksen potilasseminaari

2.5.2017
Yhdistyksen kevään potilastapaaminen ja vuosikokous järjestettiin Hämeenlinnassa lauantaina 22. huhtikuuta. Mukana oli kaksikymmentä osallistujaa. Luentojen lisäksi osallistujat saivat nauttia lounaasta ja iltapäivän kahvihetkestä. Lasten infektiotautien erikoislääkäri Merja Helminen luennoi lasten immuunipuutoksista ja niiden hoidosta. Kansainvälisen kattojärjestömme IPOPI:in suomalainen työntekijä Saara Kiema esitelmöi järjestön toiminnasta ja sen tulevista tapahtumista.

Vuosikokous Hämeenlinnassa

2.5.2017
Yhdistys järjesti vuosikokouksensa Hämeenlinnassa lauantaina 22.4.2017. Kokouksessa käsiteltiin säännöissä määrätyt kokousasiat esim. tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus. Kokouksessa todettiin yhdistyksen talouden vahvistuneen edelleen ja se on tällä hetkellä erinomainen. Hallitus on kokoontunut aktiivisesti ja yhdistyksen toimintaa on pystytty kehittämään. Tämä toteutuu tänä vuonna pohjoismaisten immuunipuutosyhdistysten konferenssin ja perheleirin järjestämisessä. Kokouksessa valittiin uusi hallitus, johon saatiin ilahduttavan monta uutta jäsentä. Kaksivuotiskauttaan jatkaa ainoastaan Sanna Huttunen. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Janika Sundström ja uusiksi jäseniksi kaksivuotiskaudelle valittiin Pirjo Nieminen, Minna Wilska-Sundström, Marketta Puhakainen, Hannu Savolainen ja Jari Etelämaa. Varajäseniksi valittiin Kirsi Miettinen ja Marja Riitta Tolvanen .